Image
27 Kasım, 2023

En İyi Ezine Peyniri

En İyi Ezine Peyniri

En iyi Ezine peyniri ; Kuzeybatı Kazdağılarında yer alan Ezine başta olmak üzere, Ayvacık, Bayramiç ve Çan ilçelerimizde büyütülüp yetiştirilen hayvanlardan elde edilen süt ile yapılan en iyi Ezine peyniri yörenin bol yağış alma sebebi ile zengin bitki örtüsü ve bol oksijenin lezzeti ile sadece Türkiye değil dünya çapında ismini bölgeden aldığı özel isimle tescillemiştir. 2006’da Türk patent enstitüsü tarafından tescil edilip ilk coğrafi işaret tescil belgesine sahip olmuştur. Ezine peynirin coğrafi işarete sahip olabilmesi için o yörede yetişen hayvanlardan elde edilen sütün o yörede tesislerde işlenilme şartına tabi tutulmuştur. Peyziyade markamız ile ürünlerimiz coğrafi işaret tescil belgesine sahiptir.

Ezine peynirin Lezzet sırrı nedir ?

Ezine peynirin lezzet sırrı koyun, keçi ve inek sütlerinin ilk baharda toplanıp şırdan mayası ve deniz tuzu karışımı ile elde edilen karışımın soğuk hava dolaplarında 9/12 ay civarında olgunlaşma sürecini tamamlamasıyla lezzetine lezzet katıyor. Ezine peyniri diğerlerinden lezzetli kılan, yöremizin temiz bol yağış alması sebebi ile zengin bitki örtüsü bol oksijenle ile yetişen hayvanlarımızdan elde ettiğimiz süt ile elde edilmektedir.


Ezine peynir alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir ?

Coğrafi işaret almış olması

Ezine peyniri beyaza dönük açık sarı renkte oluşuna

Kırılgan olmayan yapıya sahip olması

Marka tescil belgesi ve üreticilerinin kullandığı logo ile

Neden Peyziyade peynirleri ?

1973 yılından günümüze kadar geleneksel üretim yöntemlerini muhafaza ederek, kaliteden ödün vermeden Ezine peynir üretimine devam etmekteyiz. Başta insan sağlığı olmak üzere kaliteli üretim sürdürebilir hizmet anlayışımız ile Türkiye’nin Ezine peynir üreticisi olan Peyziyade markamız siz değerli müşterilerimiz için online satışa sunulmuştur.