Image
9 Şubat, 2024

Şubatta Aşkına Tarifler


Aşıklara Özel Tarifler

Şubat ayının duygusallığı ve sonbaharın etkisi ile birlikte sizlere en lezzetli peynir çeşitlerinden oluşan 3 özel tarif hazırladık.

Sizler için hazırladığımız aşıklara özel lor peynirli kurabiye, peynirli un helvası ve dil peynirli lokma tariflerinin tadına doyamayacaksınız.

Lor Peynirli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gram tuzsuz Peyziyade lor peyniri

¾ su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

125 gram tereyağı

2,5 su bardağı un

1 adet limon kabuğu

½ paket hamur kabartma tozu

Yapılışı

Peyziyade Lor peynirini şeker ile birlikte bir kapın içine alıp iyice yoğurun. Üstüne limon kabuğu, yumurta ve tereyağını ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Kabartma tozu ile birlikte unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur yumuşak bir hale gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerine hafif nemli bez örterek 10-15 dakika bekletin. Daha sonra dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 160-170 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 25 dakika pişirin. Piştikten sonra biraz bekleterek servis yapabilirsiniz.


Peynirli Un Helvası Tarifi

Malzemeler

·250 gram Peyziyade Gurme  peyniri

·2 su bardağı un

·2 su bardağı su

·3 su bardağı şeker

·250 gram margarin

Yapılışı

Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin. Ocağa koyup iyice karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede yağı ve unu koyarak kısık ateşte kavurun. Kavurduktan sonra kaynattığınız şekerli suyu üstüne ilave edin. 5-10 dakika pişirdikten sonra Peyziyade Gurme peyniri ufalayarak içine ekleyin.


Dil Peynirli Lokma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

·250 gram Peyziyade dil peyniri

·1 su bardağı un

·1 su bardağı süt

·3 yumurta

·1 paket kabartma tozu

·Yağ

Sosu İçin;

·1 su bardağı un

·2 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Yumurtaları derin bir kabın içine koyup iyice çırpın. Üstüne sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyerek iyice pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz Peyziyade dil peynirini karışımın içine ekleyin. Bir tavaya biraz yağ koyun. Yaptığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kızmış yağda kızartın. Şerbeti için ise bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Kızarttığınız ceviz büyüklüğündeki karışım lokmalarını kaynattığınız şekerli suya batırıp çıkartın. Bir tabağa koyarak servis yapabilirsiniz.

Tüm Bloglar